Blogs

Je rijdt zo eens wat, je doet zo eens wat met de motor, je probeert eens iets gek. Over dit soort motordingen wil ik soms gewoon wat schrijven. Vandaar deze pagina. Ik schrijf wat in mij opkomt, het zijn mijn ervaringen en ervaringen. Het is niet DE waarheid, maar het is zoals ik er in sta. 

Hoe is dat, een cilinder minder op een tourmotor?

Na lang wachten is de Benelli TRK702X bij Brabant Motors in Grave geland. Ik zat al heel lang te azen om er een proefrit op te mogen maken. Dit nadat ik de TRK502, de 752S en de 800 Scrambler heb gereden. Is deze motor het wachten waard? Hoe staat deze in vergelijking tot mijn eigen motoren (een 2016 Tiger Sport, een 2016 Street Twin en een 2020 Royal Enfield Himalayan). Hoe past de TRK702 hierbij en zou het een vervanger van een van deze motoren kunnen zijn? En dat voor een schappelijke prijs van €9499,-…..

Lees meer »

What a difference does (a) spring make!

Een ruim half jaar geleden (in oktober 2021) heb ik een testrit gemaakt op de nieuwe Triumph Trident. Toen was die nog helemaal standaard, nu was die Trident voorzien van een YSS achterdemper/vering en een YSS closed cartridge demping voor. Maakt dit uit?

Lees meer »

Rijden op een legende (!?)

Ik moet het zeggen en toegeven, ja ik ben een Triumph liefhebber. Een sportieve rijder ben ik niet maar ik hou wel van soepel doorrijden. De Speed Triple en de Street Triple zijn mooi, maar niet echt aan mij besteed qua power en zitpositie. De Street Twin rijdt goed, heeft genoeg koppel om overal mee te komen en verrassend genoeg bagage mogelijkheden. De Tiger Sport, tja dat is het werkpaard.

Lees meer »

3.141592

Oktober 2019, kijkende naar de planning staat er in eens een prachtige datum in de kalender. 14 maart of te wel 3-14 of te wel Pi-dag. Hoe mooi zou het zijn om een Pi-rit te rijden op Pi-dag.

Lees meer »

Voor spek en bonen of....

Als fervent Triumph rijder, ik heb zo ongeveer elk type wel gereden oud en nieuw. Het is altijd even spannend, een andere merk motor te rijden. In dit geval een spiksplinternieuwe Benelli 752s.

Lees meer »