3.141592

Gepubliceerd op 14 maart 2020 om 21:51

Oktober 2019, kijkende naar de planning staat er in eens een prachtige datum in de kalender. 14 maart of te wel 3-14 of te wel Pi-dag. Hoe mooi zou het zijn om een Pi-rit te rijden op Pi-dag.

Mijn Pi-rit bestaat dan uit een ronde door Nederland met zoveel mogelijk plaatsen met het getal erin in de volgorde zoals Pi-is. Nu heeft Pi, of te wel 3,14 wel tig duizend getallen achter de komma, zo gek wilde ik het niet maken. Maar hoever zou ik komen?

De afgelopen maanden een paar routes uitgezet. Ga ik nu echt twee maal naar 2e Valthermond, is Zestienhoven nu een plaats? Wat is negen in de diverse vormen van dialect en zes? Heeft die plaats wel een plaatsnaambord en kan ik er veilig een foto maken? Nu aan het einde van 14 maart heb ik op de meeste vragen wel een antwoord gekregen.

Om 7:00 op pad. De eerste plaats is Drieborg, helemaal boven in Groningen. Het is koud onderweg, het heeft gevroren en het is mistig tussen Nijmegen en Zwolle. Toch maar even een bakje koffie, en toch maar een koek erbij. Ik vermijd op deze ritten liefst de koolhydraten om een dip te voorkomen, maar er moet even snelle energie in (en ik vind stroopwafels ook gewoon lekker, tja…) Drieborg was het. Daarna een mooie rit door het Groningse land. Eerst Eenrum, daarna Vierhuizen. De GPS stuurt mij richting Leeuwarden, de kortste weg. Maar zie ik daar Lauwersoog staan? Visje voor de lunch? Ja, doen we.

Door de kop van Friesland, Leeuwarden, Harlingen, de Afsluitdijk over. Ff een foto gemaakt voor de WATOC rally challenge en weer door. De kleinere wegen door West-Friesland gepakt. Wat een mooi stukje sturen, de Westfriese Zeedijk is een ongekend stukje Nederland voor mij. Aan de ene kant kijkende naar de duinen en naar de andere kant over de polders. Mooi!

Op naar Vijfhuizen in de Haarlemmermeer. Wonderlijk dat zo onder de rook van Schiphol, Amsterdam en andere hotspots van de Nederlandse economie, zo’n rustig plekje nog te vinden is. De volgende stop, Negenhuizen bij Delft. Ik vreesde het al, geen plaatsnaambord! Toch maar even een foto van downtown Negenhuizen. Voor de actie mijzelf er maar opgezet. Note to myself: zorg voor schone spiegels de volgende keer.

De zon is weer weg en het wordt ook weer wat kouder. Op naar de laatste stop van de dag. Om te voorkomen dat ik naar 2e Exloërmond ga rijden wordt het wat creatiever. In Altweerderheide zit toch ook twee? Op naar huis, het is koud genoeg geworden. Om 19:30 ben ik weer thuis. Een goed uur later dan gepland, op dagen als deze ga je echt merken dat 100km/u in plaats van 130 km/h serieus tijd kost. Maar goed hoe vaak rij je ook een goede 850 km op een dag en hoe vaak is dat dan ook ruim 500 km op de snelweg in Nederland.

Het was een mooie dag om een bijzonder fenomeen, Pi, vorm te geven. 3.141592!